Lauriergracht 94, 1016 RN Amsterdam, Netherlands Tel: +31-20-6260284 E-mail
     
Torch
  • Info
  • Artists
  • Exhibitions
  • Books
  • Contact

Exhibition -

Various Artists - Almost For Free

Various Artists - Almost For Free

Exhibition overview:


07 Jul - 25 Aug 2012

TORCH


Op zaterdag 7 Juli opent bij TORCH Almost For Free, een verkoopstentoonstelling met belangwekkende werken uit de rijke historie van de galerie. In een salon-opstelling en aangevuld met de vernieuwde annex presenteert Mo van der Have werken van onder andere Inez van lamsweerde, Andreas Gursky, Micha Klein, Jeff Koons, Andy Warhol, Wim Delvoye, Gilbert & George, Viktor & Rolf, Takashi Murakami, Leni Riefenstahl en anderen. 

Al deze werken worden voor zogenaamde weggeef prijzen te koop aangeboden: Seeing is Believing.

 Almost For Free doorloopt het programma van de galerie in de periode 1984 - 2012.

Van de eerste geënsceneerde fotografie in Nederland tot aan de internationale Business-art en de opkomst van digitale technieken in de beeldende kunst.

Doorgebroken supersterren en in de vergetelheid geraakte kunstenaars worden naast elkaar getoond en laten de altijd scherpe en eigenzinnige keuzes van TORCH zien.

Zo kan het dat de controversiële 'Nuba' serie van Leni Riefenstahl getoond wordt naast kleurrijke spektakelstukken van Micha Klein, Koons en Murakami.

 

Almost For Free gaat tevens in op de complexe relatie tussen een galerie en zijn verleden.

In essentie is een hedendaagse kunstgalerie een plek met een dwingende focus op wat er nu speelt.

Maar wanneer zij dat contemporaine gevoel succesvol weet te definiëren dan wordt de galerie zelf onderdeel van de kunstgeschiedenis.

Een waardevolle geschiedenis die ook onze verdere keuzes beïnvloed.

Torch staat voor de goede keuze maken en dat niet alleen bedoeld in kunsthistorisch opzicht.

Bent u daar klaar voor?

 

In praktische zin houdt dit in dat er gekeken moet worden naar de kunstwerken die in de loop der jaren het gezicht van de galerie hebben bepaald.

Kunstwerken zijn geen archiefstukken die goed gedijen onder lagen stof of die decennia lang staan te verpieteren in musueale opslagruimtes...Liever ziet van Mo van der Have de kunst bij de mensen thuis.

Almost For Free , de tentoonstelling geeft het geïnteresseerde publiek de kans om met een spannend kunstwerk voor een schappelijke prijs zelf kunstgeschiedenis te maken, dankzij TORCH.